Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare teren si cladire

O societate comerciala in faliment platitoare de TVA cu cod valid vinde la o alta societate comerciala platitoare de TVA un teren construibil si un teren pe care este o constructie veche, achizitionate in aprilie 2007 cu taxare inversa.Din punct de vedere al TVA cum se imtocmeste factura?Mentionez ca val cladirii este mai mica decat val terenului la cea de a doua livrare. Trebuie facuta ajustare TVA?
Adaugata in   TVA Tva vanzare teren

2 raspunsuri


la 11 Dec. 2018
Nu aveti ce tva sa ajustati daca operatiunea de achizitie a fost in regim de simplificare si nu deductibil. La facturare veti avea pozitii separate pentru teren si pentru cladire, cu colectare cota de tva pentru teren daca este construibil.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2018
In cazul acesta nu este nevoie sa ajustati tva.Terenul de este construibil, la vanzarea cladirii, sau altfel de operatiuni ce se fac trebuie ca TVA sa fie colectat.Nu specificati de vrei a construi sau a vinde ceea ce doriti.Tva nu va fi ajustat de achizitia dvs.este in reginul de simplificare si nici ca taxa deductibila ne este.Dci nu ajustati si nici nu deduceti pentru ca regimul este unel simplificat.In cazul acesta factturati si veti avea pozitii pentru teren una, si pentru cladire alta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x