Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere TVA la incasare

Buna ziua,

Detinem un magazin alimentar. S-a facut o intelegere cu furnizorul de legume-fructe ca la fiecare livrare sa se achite factura respectiva. Astfel, de exemplu pentru factura x din 01.02.2013 s-a emis chitanta y din 01.02.2013, reprezentand contravaloarea facturii x. Dar, in sold noi mai avem de achitat facturi de anul trecut. Mentionez ca furnizorul are TVA la incasare.
Daca facturile care vin sunt insotite de chitante, consider plata facturii mentionate pe chitanta (si atunci deduc TVA in luna respectiva) sau consider chitantele ca plata a datoriei aferenta facturilor de anul trecut (si deduc TVA la incasare, cand le vine randul facturilor din februarie)?
Multumesc.
Adaugata in   TVA Tva la incasare

1 raspuns


la 11 Feb. 2013
Buna ziua, Chitanta este documentul justificativ care atesta faptul ca o factura s-a platit cash, in data care apare pe chitanta. In acest caz se considera plata facturii ca fiind efectuata in data chitantei si se deduce TVA in luna respectiva. Chitanta reprezenta plata efectiva a facturii pe care o insoteste.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x