Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Aplicare tva la incasare decont iunie

Buna seara !
Am inceput activitatea in luna iunie 2014 si aplic tva la incasare ,am un furnizor care mi-a emis 2 facturi in luna iunie pe care le-am achitat in iulie ,el nu aplica tva la incasare, in aceste conditii pot deduce tva de pe facturile lui in decontul de iunie ?
Va multumesc !
Adaugata in   TVA Tva la incasare

2 raspunsuri


la 25 Iul. 2014
Conform Normelor metodologice de aplicare TVA la incasare, art 162 (3) persoanele impozabile obligate la aplicarea sistemului TVA la incasare aplica sistemul TVA la incasare prevazut la art. 1342 alin. (3)?(8) din Codul fiscal pentru toate operatiunile realizate, cu exceptia operatiunilor care nu au locul livrarii/prestarii in Romania conform prevederilor art. 132 si 133 din Codul fiscal, precum si a operatiunilor prevazute la art. 1342 alin. (6) lit. a)?e) din Codul fiscal, pentru care se aplica regulile generale privind exigibilitatea TVA prevazute la art. 1342 alin. (1) si (2) din Codul fiscal. Potrivit prevederilor art. 155 alin. (19) lit. p) din Codul fiscal, pe facturile emise de persoanele care aplica sistemul TVA la incasare este obligatorie mentiunea TVA la incasare, cu exceptia operatiunilor pentru care persoanele respective au obligatia sa aplice regulile generale de exigibilitate. Deci, pentru furnizorul respectiv, veti aplica TVA la incasare conform prevederilor prezentate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Iul. 2014
Buna ziua.Numai in iulie ai dreptul sa-ti deduci TVA-ul,adica atunci faci inreg 4426-4428 dedus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x