Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitii intracomunitare

O societate efectueaza o achizitie intracomunitara de combustibil. I se emite un bon fiscal de 121 Euro(TVA inclus).Plata se efectueaza in numerar=121 Euro.
Cum inregistrez achizitia si cum completez Decontul de TVA?
Adaugata in   TVA Tva intracomunitar

1 raspuns


la 10 Mai. 2013
Aveti doua posibilitati: 1. Intreaga valoare a achizitiei de combustibil sa o inregistrati pe cheltuiala (contul 6022). Fac precizarea ca: cheltuieliala cu TVA platita intr-un stat membru aferenta unor bunuri sau servicii achizitionate in scopul realizarii de venituri impozabile este considerata cheltuiala deductibila la determinarea profitului impozabil in baza prevederilor articolului 21 din Codul fiscal. 2. TVA achitata pentru achizitiile de combustibili din UE poate fi recuperat prin depunerea unei cereri de rambursare la organul fiscal competent din Romania. Aceasta cerere de rambursare a TVA pentru persoanele impozabile stabilite in Romania este reprezentata de Declaratia 318. In acest caz inregistrarile contabile vor fi: %=401 6022- valoarea combustibilului 461- valoarea TVA de restituit La rambursarea TVA: 5124=461 In decontul de TVA se va inregistra la rd.26 “Achizitii de bunuri si servicii scutite de taxa sau neimpozabile”.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x