Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Platitor de tva si impozit pe profit

Buna ziua,
Sunt un SRL cu activitate de comert carburanti auto GPL si de luna viitoare voi deveni platitor atat de tva, cat si de impozit pe profit, ajungand la plafonul de 65.000 eur. As dori sa stiu care sunt obligatiile mele in acest sens de acum inainte si ce documente in plus voi utiliza in contabilitate.
Multumesc.

2 raspunsuri


la 24 Iul. 2014
Conform prevederilor Codului Fiscal, art. 112^6 privind impunerea microintreprinderilor care realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro, daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de acest plafon aceasta va plati impozit pe profit. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit limita prevazuta, si se iau in considerare veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal. Deci, Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului respectiv. Din punct de vedere declarativ, veti depune formularul de mentiuni 010 pentru trecerea la impozit pe profit incepamnd cu prima zi a trimestrului urmator, dar calculati impozitul pe profit pentru tot anul, si din acest impozit calculat veti scadea impozitul pe venit microintreprindere platit deja. Ca obligatie suplimentara, veti avea de depus lunar formularul 300 la administratia teritoriala, in baza decontului de TVA generat de programul de contabilitate utilizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Iul. 2014
va multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x