Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva factura client aflat in insolventa

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca tva-ul pentru o factura emisa unui client care ulterior a intrat in insolventa, trebuie platit la termen sau poate fi aminat.Mentionez ca societatea aplica tva la incasare, tva-ul devine exigibil pe data de 25 martie ( 90 de zile) iar clientul este o primarie.
multumesc !

1 raspuns


la 14 Apr. 2014
In cazul clientilor pentru care a fost declarat falimentul si pentru care societatea nu a constituit ajustari pentru deprecierea creantelor, in baza certificatului constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului din care rezulta radierea datorata inchiderii procedurii de faliment, se va efectua inregistrarea contabila: 654 = 4111 4427 = 4111 Conform Art. 138 lit.d) din codul fiscal baza de impozitare se reduce în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă; Conform Art. 159 alin 2) in situaţiile prevăzute la art. 138 furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii trebuie să emită facturi sau alte documente, cu valorile înscrise cu semnul minus, când baza de impozitare se reduce sau, după caz, fără semnul minus, dacă baza de impozitare se majorează, care vor fi transmise şi beneficiarului, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 138 lit. d).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x