Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Regimul fiscal al tichetelor cadou

Buna ziua,

cu ocazia sarbatorilor Pascale dorim sa acordam salariatilor tichete cadou, daca valoarea lor este de 150 de lei, se impoziteaza?
In cazul in care optam sa acordam un premiu in bani de 150 de lei în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, aceasta suma va fi inclusa in veniturile salariale a angajatilor, daca da, se impoziteaza si se platesc si contributii?

Va multumesc mult.

Cu stima,
Aniela H.
Adaugata in   Codul fiscal Tichete cadou

3 raspunsuri


la 11 Mar. 2015
Tichetele cadou au un regim fiscal special, in functie de valoare, daca plafonul legal este depasit diferenta este considerata venit salarial in natura si in functie de beneficiar, acesta fiind copii minori ai angajatilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mar. 2015
Cu ocazia sarbatorilor de Pasti, Craciun, 1 Iunie + salariate cu ocazia zilei de 8 Martie se poate acorda fiecarui salariat cate 150 lei pt fiecare copil minor cu care figureaza in intretinere in declaratia anuala de deduceri. Aceste distribuiri trebuie sa fie acoperite de o decizie interna data de administrator si se incadreaza la ajutoare sociale avand limitare de deductibilitate la angajator: 2% din fondul de salarii brute cf. art 21, alin.3,lit c Cod fiscal. La salariati: daca cei 150 se acorda in tichete cadou acestea intra in baza de calcul pt impozit cf art 55, alin 3,lit h, fiind considerate avantaje de natura salariala.Daca cei 150 se acorda in bani sau in natura ( cadou) nu se retine nimic cf art.55, alin 4, lit.a cu norme. Daca suma depaseste 150/ fiecare copil minor in intretinere, respectiv salariata cu ocazia zilei de 8 Martie, tot ce depaseste intra in baza de calcul pentru contributii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2015
Multumesc tare mult pentru raspunsuri. O saptamana frumoasa, Aniela Hara
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x