Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

depasire limita tichete cadou

de Paste societatea a acordat tuturor salariatilor tichete cadou in valoare de 200 lei /salariat , la fiecare salariat pt suma de 150 lei i-am calculat si retinut doar impozit pe salarii 16 % ca la tichete de masa, intrebrea este daca pt diferenta de 50 lei pt fiecare salariat se calculeaza toate contributiile sociale sau numai impozit pe salarii .
Adaugata in   Codul fiscal Tichete cadou

4 raspunsuri


la 28 Apr. 2014
Conform prevederilor art. 296^15 lit. b) din Codul Fiscal, cadourile în bani/ bunuri nu se cuprind în baza lunară de calcul a contributiilor sociale obligatorii. Asadar, sumele care depasesc pragul de deductibilitate (50 lei), reprezinta venituri din salarii si sunt supuse doar impozitului pe venit in cota de 16%.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Apr. 2014
multumesc pt raspuns , sa inteleg ca pt suma de 150 tichet cadou acordat de paste nu se calculeaza nici macar impozit pe salarii , doar pt ce depaseste limita de 150 lei ? . astfel o socieatate poate da tichete cadou si de 500 lei spre exemplu din care doar 350 se impoziteaza cu 16 % si atat ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Apr. 2014
am uitat sa mentionez ca societatea a acordat tichete cadou la toti salariatii , in CF ART 296^15 LIT B , spune ca doar pt salariate sau pt copii minori ai salariatilor se pot da cadouri de pana la 150 lei fara sa se impoziteze ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Apr. 2014
Conform art. 55 alin. (4) LIT.a) nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă. Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei. Altfel spus, daca se incareaza in conditiile de mai sus, suma ce depaseste plafonul de 150 de lei se va impozita cu 16% si nu se vor retine contributiile sociale. In cazul in care nu se incadreaza in prevederile de mai sus (adica nu sunt acordate pentru copii salariatilor cu ocazia Pastelui), aceste tichete cadou sunt considerate venituri din salarii si sunt cuprinse în venitul brut lunar din salarii. Acestea se impoziteaza cu cota de 16% si se retin si contributiile de asig sociale .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x