Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

taxa radio trebuie platita de fiecare firma

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati daca doua firme au acelasi sediu , administratorul este acelasi doar ca la una din firme mai este un asociat oare trebuie sa plateasca amandoua firmele aceaeasi taxa adica sa fie platita de fiecare in parte. Specificam ca proprietarul sediului si acesta plateste taxa radio prin factura de energie. adica aceeasi locatie sa se ajunga sa fie platita aceasta taxa de 3 ori este oare corect si legal? Care este temeiul legal?
Va multumesc
Adaugata in   Studii de caz Taxe

3 raspunsuri


la 29 Apr. 2015
Taxele pentru serviciile publice de radio si televiziune au fost instituite prin HG 977 si 978/2003. Conform art. 1-3 persoanele fizice cu domiciliul in Romania, cu exceptia celor care declara pe propria raspundere ca nu detin receptoare radio sau tv au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune si televiziune, aceeasi obligatie revenind si persoanelor juridice. Daca sunt in locatia respectiva mai multe persoane fizice si juridice, ar trebui sa delimitati utilizarea aparaturii radio tv doar la persoana care detine spatiul.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Mai. 2015
Totusi nu inteleg de ce cei de la Radio susutin sus si tare ca pentru fiecare firma in parte se trimite instiintare de palta pentru aceasta taxa .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Mai. 2015
Atunci Decizia nr. 607, sedinta publica din data de 3 februarie 2011, anulare taxa pentru serviciul public de radiodifuziune si televiziune - nu este valabila?adica aceasta taxa este neconstitutionala
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x