Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Taxa Municipalitate Refacturata

Buna ziua,





Am rugamintea sa-mi spuneti , daca o societate are contract de inchiriere spatiu, iar serviciile si utilitatile sunt refacturate, proprietarul cladirii poate refactuta cu TVA taxa TMAU, ( taxa de la factura - APA NOVA) taxa care nu este purtatoare de TVA.





Va multumesc

3 raspunsuri


la 18 Iun. 2018
Refacturarea cheltuielilor cu utilitatile presupune colectarea taxei la totalul valorii fara tva a facturii indiferent daca valorile utilitatilor sunt cu tva sau nu. Aceasta taxa pentru ape uzate este inclusa in factura de utilitati si trebuie refacturata ca si celelalte pozitii care au aplicata taxa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Iun. 2018
Multumesc pentru raspuns, eu am inteles ca taxele, colectate in numele si in contul unei institutii publice, vor figura pe factura primita de la furnizroii de utilitati fara tva, iar la rindul lor vor fi refacturate fara TVA. In acelasi mod vor fi tratate si penalitatile, respectiv le veti refactura fara TVA, avind in vedere faptul ca acestea nu se cuprind in baza de impozitare, conform art. 137 alin. (3) litera b) din codul fiscal. Nu este corect asa?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Iun. 2018
Institutiile publice nu sunt platitoare de tva, dar furnizorii care se incadreaza in aceasta categorie nu pot factura pentru institutii publice fara tva, ci trebuie sa colecteze la fel ca si pentru celelate entitati pe care le factureaza. Incazul institutiilor publice, taxa intra in cost, iar refacturarea utilitatilor se face cu valoarea costului utilitatilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x