Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

declararea taxei de habitat mai tarziu de 25 ale lunii

o societate comerciala trebuia sa declare in D100 taxa de habitat,dar,s-a omis ...a trecut termenul si acum ce declaratie trebuie sa trimitem,daca in D100 pana pe 25.05 am declarat doar imp pe dividende?fac tot o D100 cu suma initiala de taxa pe habitat?

3 raspunsuri


la 29 Mai. 2014
Amenda pentru nedepunerea formularului 100 la termenul stabilit de lege este stabilita intre 1000-5000 lei conf. art. 219 alin. 2 lit. d) din O.G. nr. 92/2003 Codul de procedura fiscala. In cazul dvs. se va depune o noua declaratie 100 in care se va declara contributia omisa. Daca s-a achitat in termenul prevazut de lege, puteti solicita la administratia financiara de care apartineti printr-o adresa, primirea si inregistrarea in baza de date a acestei contributii cu avertisment. Insa aprobarea sau respingerea acestei solicitari va depinde de conducatorul unitatii fiscale de care apartineti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mai. 2014
Conform instructiunilor de completare a formularului 100,aprobate prin Ordinul 123/2014 publicat in Monitorul Oficial 87/2014, pentru taxa de habitat omisa puteti intocmi o alta declaratie 100, cu suma initiala de taxa de habitat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mai. 2014
Ordinul 123/2014, anexa 2, pct. 3 modul de depunere, va face precizari privind situatia in care declaratia privind o perioada de raportare, depusa la organul fiscal competent, nu au fost cuprinse toate impozitele sau taxele pentru care este prevazuta, conform legii, obligatia declararii acestora, platitorul depune un formular referitor la aceeasi perioada de raportare, pentru impozitele sau taxele nedeclarate initial, iar data depunerii formularului se stabileste in conformitate cu prevederile legale. In principiu, pentru corectare se poate depune in maxim 15 zile declaratia fara amenda, dar depinde de administratie, incercati depunere on-line.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x