Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recuperare cheltuiala combustibil

Buna ziua,
Am un SRL la care sunt asociat unic si administrator, obiect de activitate : vanzare GPL. In vederea autorizarii pentru aceasta activitate ma deplasez cu auto personal ( ce functioneaza cu combustibil GPL) in alte localitati la diverse institutii.
Intrebare: Cum imi pot recupera banii pentru combustibilul utilizat, stiind ca nu este o cheltuiala deductibila ( monografie contabila, documente atasate) si care sunt documentele si monografia contabila utilizate pentru a folosi masina in interesul firmei la alte deplasari in interesul acesteia, dar cu alimentare GPL de la propria pompa.

2 raspunsuri


la 17 Dec. 2013
Conform art. 21 din codul fiscal in perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii: 1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca; 2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi; 3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi. Pentru a deduce cheltuielile va recomand incheierea unui contract de comodat pentru masina utilizata in favoarea firmei. Dupa incheierea acestuia se va intocmi ordin de deplasare si foaie de parcurs.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Dec. 2013
Buna ziua, Multumesc foarte mult pentru raspuns. As dori sa mai stiu, daca se poate: - care este monografia contabila in acest caz pentru inregistrarea cheltuielilor cu transportul - monografia contabila pentru diminuarea stocului de marfa (GPL) cu care am alimentat propria masina . Multumesc din nou!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x