Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Venituri PFA - Instructor auto independent

Instructorul auto independent prin lege este obligat sa aiba incheiat un contract cu o scoala de soferi X. Elevul la randul lui face contract de scolarizare tot cu scoala X. In contractul de scolarizare pe care il semneaza elevul cu scoala X este trecuta intreaga suma a cursului de 700lei. In contractul pe care il semneaza instructorul cu scoala X nu este trecuta nici o suma privind prestatia lui. Scoala X ii face elevului o factura si chitanta pentru suma de 150lei reprezentand cursurile de legislatie, iar instructorul ii face elevului o factura si chitanta pentru suma de 550lei reprezentand instruirea practica.
- a) Este corecta aceasta procedura avand in vedere ca intre instructor si elev nu exista nici o relatie contractuala?
- b) Daca instructorul factureaza direct catre elev, elevul fiind persoana fizica, ar trebui sa foloseasca casa de marcat?
- c) Daca varianta de lucru prezentata nu este corecta, cum ar trebui sa procedeze instructorul auto independent - PFA in sistem real?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 16 Aug. 2012
In opinia mea, avand in vedere contractul incheiat de parti (elev- scoala soferi), scoala de soferi ar trebui sa-i factureze intreaga suma elevului (si sa emita bon fiscal.) La randul dvs. lunar (avand in vedere contractul de prestari servicii incheiat intre dvs si scoala de soferi) pentru serviciile prestate emiteti factura catre scoala de soferi urmand ca aceasta sa va achite numerar sau prin ordin de plata. In cazul in care aveti incheiat contract elev- instructor, dvs. emiteti factura si bineinteles aveti obligatia utilizarii casei de marcat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x