Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzarea unui autoturism de la S.R.L catre persoana fizica,

Buna ziua,
Detin o societate comerciala(S.R.L) si doresc sa vand un autoturism din cadrul societati catre o persoana fizica.
Masina nu este inca amortiza si valoare pe care trebuie sa emit factura de vanzare este undeva la 25000 ron.
Doresc sa aflu procedura de incasare de la persoana fizica,prin mai multe chitante sau prin banca?
Multumesc!
Va doresc o zi buna!

2 raspunsuri


la 16 Iun. 2015
Incasarea numerar de la persoane fizice sau juridice se face in conformitate cu prevederile Legii 70/2015 respectand plafonul de casa zilnic de maxim 10000 lei, incasarea de la un client de mazim 5000 lei / zi fara sa fragmentati incasarea. In concluzie, pentru incasare numerar veti avea maxim 5000 lei, restul va fi virat prin banca.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Iun. 2015
Raspunsul este cat se poate de eronat Dl.Consultant Firmele vor putea incasa bani in numerar de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii, doar in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana, se precizeaza in reglementarile care au intrat in vigoare pe 9 mai. Dispozitiile citate vor interzice incasarile fragmentate de la o persoana, pentru operatiunile de incasari in numerar mentionate anterior, cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum si fragmentarea tranzactiilor reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, respectiv fragmentarea unei livrari de bunuri sau a unei prestari de servicii, cu o valoare mai mare de 10.000 lei. Atentie! Prevederile mentionate anterior nu se vor aplica in cazul livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii care se vor efectua cu plata in rate, in conditiile in care intre firme si persoanele fizice sunt incheiate contracte de vanzare-cumpare cu plata in rate. Totodata, firmele vor putea sa efectueze plati in numerar catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari, in limita sumei de 10.000 lei/zi catre o persoana. Platile fragmentate in numerar catre o persoana, pentru tranzactiile mai mari de 10.000 lei, sunt interzise.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x