Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Valoare gresita pe bonul fiscal

Daca valoarea bonului fiscal este cu 0,01 mai mare decat valoarea corecta, cum pot repara greseala? Ar fi gresit sa scad aceasta cifra din valoarea urmatoarei facturi, in alta zi? ( nu folosim prea des casa de marcat)? Multumesc pt raspuns!
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 26 Nov. 2012
Conform prevederilor art. 36 din HG 479/2003 obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale pentru corectarea sau anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul intocmeste un dosar care va cuprinde: a) sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia; b) decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii; c) copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, intocmite de la ultima inventariere pana la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor inregistrate gresit in aparatul de marcat electronic fiscal; d) nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata. In contabilitate veti inregistra suma corecta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x