Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

uzura materiale de natura obiectelor de inventar

Buna ziua,

In primul an de activitate am inregistrat uzura obiectelor de inventar conform unui scadentar deoarece valoarea a fost mare si firma ar fi inregistrat pierdere.As dori ca anul acesta sa inregistrez integral valoarea ramasa pentru obiectele de inventar achizitionate anul trecut si pentru cele achizitionate in acest an.

Intrebare: este corecta schimbarea metodologiei de inregistrare a uzurii materialelor de natura obiectelor de inventar de la un an la altul ?
Multumesc,

2 raspunsuri


la 09 Apr. 2014
La darea in uz a obiectelor de inventar se inregistreaza 603=303. Ce insemna valoare mare? Conform HG 276/2013 de la 1 iulie 2013 valoarea de intrare a mijloacelor fixe este de 2.500 lei. Asadar un obiect de inventar nu poate avea valoare mai mare de 2.499.99 lei. In cazul in care depaseste acesta valoare este mijloc fix.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Apr. 2014
si daca durata de functionare este mai mica de 1 an, nu poate avea valoare mai mare si sa fie considerat obiect de inventar?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x