Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA.pentru transporturi internationale de persoane

Ce reglementari sunt in ce priveste facturarea,deducerea de TVA.pentru transport mic de persoane. Ex: Transport 8 persoane pe ruta Bacau-Torino Italia pretul este de 280 Lei + 67.20 Lei TVA. Pot inregistra cheltuieli cu motorina alimentata in afara tarii , ce TVA este deductibil...? , ce acte suplimentare trebuie facute ?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 11 Mar. 2012
Vezi art . 143 din Codul fiscal "Scutiri pentru exporturi sau alte opera??iuni similare, pentru livrÄ?ri intracomunitare ??i pentru transportul interna??ional ??i intracomunitar 1 Sunt scutite de taxÄ?:g transportul interna??ional de persoane;" Totodata vezi si art.145 din Codul fiscal, precum si normele de aplicare ale acestuia. Societatea dvs.este obligata la plata TVA in Romania pentru transportul realizat din Timisoara pana la graniita cu Romania. Pentru transportul de la granita Romaniei pana la Torino transportul este scutit de TVA. Intocmiti : - foaia de parcurs sau alte documente din care sa rezulte data de iesire din tara, vizate, dupa caz, de organul vamal. In lipsa vizei organului vamal se va accepta o declaratie pe propria raspundere a reprezentantului legal - diagrama biletelor de calatorie sau facturile, in cazul curselor ocazionale; Pentru motorina intocmiri decont de cheltuieli.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x