Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Trecerea la platitor de tva - depasire plafon.

Buna ziua,
o societate care are sediul in Romania si presteaza lucrari de constructii in Europa(Italia) a dorit sa intre platitoare de tva, insa a fost refuzata (aprilie 2015), acum indeplineste conditia cifrei de afaceri de 65000 euro(30 septembrie 2015) pana la ce data trebuie sa depuna 010,098,088 ?
Exista posibilitatea sa fie refuzat si acum ?
Daca va intra platitor de tva, pentru facturile de cumparare si prestare de servicii care sunt intocmite acolo(italia) se va depune 390 ? Ati putea sa-mi recomandati un cardu legal de unde as putea sa ma informez in legatura cu astfel de caz ?
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 25 Sep. 2015
Din 2015 inregistrarea in scopuri de TVA se efectueaza numai dupa ce organul fiscal competent analizeaza daca persoana impozabila indeplineste criteriile de inregistrare, aceasta obligatie fiind reglementata prin OG 80/ 2014. Avand in vedere ca ati depasit plafonul, trebuie sa fiti inregistrati ca platitor de TVA pentru operatiunile interne, dar din cele aratate acticitivatea se desfasoara in Italia, deci trebuie sa fiti inregistrati in scopuri de TVA pentru operatiuni comunitare si in ROI, pentru a putea depune declaratia 390 conform OPANAF 76/2010 si prevederilor Codului fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Oct. 2015
Buna ziua, deci ce urmeaza sa fac ? intru sau nu intru platitor de tva ? fiti va rog mai concret ce am de facut in continuare ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Oct. 2015
Va considerati platitor de tva pri formularul depus urmand sa primiti o adresa ca raspuns daca firma nu indeplineste conditiile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x