Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Tratament rezerva din reevaluare

Societatea vinde un imobil care a fost reevaluat prima oara in 2006.
Crestea de valoare a fost inregistrata in contul 105. Amortizarea contabila din valoare reevaluata a fost nedeductibila la fiecare termen de calcul al impozitului pe profit, dar nu a fost trecuta, concomitent in contul 1065.
1) In ianuarie 2013 societatea vinde imobilul. La scaderea din gestiune, valoarea ramasa neamortizata din valoarea aferenta reevaluarii, VA FI CONSIDERATA NEDEDUCTIBILA la calculul impozitului pe profit ?
2) Cand se impoziteaza rezerva din reevaluare?
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 08 Feb. 2013
Rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuate dupa data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizarii fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate si /sau casate, se impoziteaza. Aceste rezerve din reevaluare se impoziteaza concomitent cu deducerea amortizarii fiscale, respectiv la momentul scaderii din gestiune a mijloacelor fixe respective, dupa caz.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x