Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

taxarea inversa la vanzare imobil persoana juridica la o persoana fizica

In anul 2009 sociatatea x a achizitionat un spatiu comercial de la o persoana jurudica. Factura s-a intocmit cu taxare inversa. In anul 2011 in decembrie societatea x vrea sa vanda spatiul unei persoane fizice asociatului. Intrebarea este daca se factureaza cu taxare inversa?
Multumesc.

2 raspunsuri


la 13 Dec. 2011
Peroanele juridice platitoare de TVA, care vand cladiri, altele decat cele noi, pot aplica o scutire de TVA. Totusi, persoanele impozabile pot aplica prin optiune taxarea in cazul vanzarilor de constructii, altele de cat cele noi, pentru care taxarea este obligatorie prin efectul legii, in conformitate cu prevederile art. 141 alin. 3 din Codul fiscal. Taxarea prin optiune trebuie insotita de depunerea unei notificari in acest sens la AFP-ul, in raza caruia vanzatorul isi are domiciliul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Dec. 2011
Aveti doua optiuni: 1. aplicati scutirea de tva, facturand fara tva, DAR trebuie sa faceti ajustarea TVA - ului dedus in 2009. 2. facturati cu tva, dupa ce ati depus notificarea la finante. Comparand baza de impozitare pentru tva in cele doua cazuri 1. ajustare tva sau 2. factura cu tva decideti care situatie este favorabila societatii dumneavoastra.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x