Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

sume returnate din casierie

Dintr-o grava eroare o societate a facturat marfuri alimentare cu TVA desi firma era neplatitoare de tva. Pentru a remedia problema s-a procedat la stornarea tuturor facturilor, intocmirea lor corecta ( fara TVA evidentiat), instiintarea in scris a beneficiarilor dar multi dintre acestia, din cauza pierderilor din adaosul comercial si TVA doresc sa isi recupereze o parte din bani.( cu mentiunea ca respectivii au achitat contravaloarea facturii)
Sub ce forma societatea poate sa faca acest lucru si ce fel de cheltuiala, (din punct de vedere fiscal si contare), va fi pentru societatea in cauza?

MULTUMESC!

1 raspuns


la 16 Nov. 2012
avand in vedere ca s-au stornat facturile, sumele achitate in plus se vor restitui clientilor. In cazul in care acestia sunt persoane juridice, clientii dvs. va vor emite chitanta (pentru ca au incasat suma respectiva). In cazul in care sunt persoane fizice societatea dvs. va emite dispozitie de plata din caserie.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x