Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

service auto

Un service auto emite o factura catre o firma de asigurari, se inregistreza factura de catre service 411 = %
704
4427, confom deviz. La aceasta factura, firma de asigurari nu este de acord cu suma de pe deviz sau nu are buget suficient alocat, si ii taie, de ex. jumate din suma. Acea suma se trece pe cheltuieli? si daca da, ele sunt deductibile la calc. prof. impozabil?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 02 Nov. 2011
da. se trece pe cheltuiala. Este cheltuiala deductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Nov. 2011
Imi, cer scuze, dar revin cu aceeasi intrebare, deoarece soc. lucreaza in mod uzual cu societati de asigurari, si problema incasarii facturii cu o suma mai mica decat cea de pe deviz si bineintels pe factura, se intampla destul de des. In acest caz nu se poate face, de ex.2 facturi ambele pe persoana fizica careia i se repara auto: o factura pe suma care se incaseaza de la asigurari, si o a doua factura pe persoana fizica careia i se repara auto, pe diferenta neincasata de la sc de asig, si care tb, suportata de pers. fizica? de ce soc sa-si puna suma neincasata pe pierdere, cand in mod corect chiar a folosit piesele de pe deviz, iar acea cheltuiala nu cred ca este facutain scopul obtinerii de profit. Dvs. care varianta o vedeti cea mai corecta?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x