Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Se pot trece mijloace fixe pe cheltuieli in avans

O societate comerciala are in administrare un teren si niste mijloace fixe pe acesta. In timp a realizat investitii pe acest teren, respectiv a construit hale si a realizat diverse racorduri electrice si de apa-canal pe care le-a inregistrat ca mijloace fixe. Acum se doreste ca valoarea mijloacelor fixe construite in acest imp sa fie retratate ca drept "Cheltuieli in avans" deoarece se considera ca terenul nu este proprietatea firmei si nici mijloacele fixe primite spre administrare, iar cele noi realizate innobileaza proprietatea altora (celor care le-au dat spre adminstrate). Precizez ca mijloacele fixe noi au fost inregistrate in contabilitatea firmei in ultimii 10 ani si ca au fost inregistrate cheltuieli de amortizare pentru acestea. Este corecta retratarea lor drept cheltuieli in avans ? Ce alte implicatii fiscale presupune aceasta retratare ?

1 raspuns


la 17 Mar. 2014
In cazul in care societatea dvs. detine cladirea in care isi are sediul, aceasta va suporta cheltuielile cu amenajarea cladirii. Cheltuielile efectuate cu aceasta ocazie vor fi inregistrate in contul 231, treptat, pe masura efectuarii acestora. Nota contabila pentru achizitiile de materiale este urmatoarea: %=401 231 4426 plata furnizorilor 401=5121/5311 La terminarea lucrarilor se va proceda la receptia lucrarii printr-un proces verbal. La data receptiei lucrarilor, amenajarile in curs vor fi trecute in valoarea de inventar a cladiri prin nota contabila 212 analitic=231 (va creste valoarea de inventar a cladirii) Aveti in vedere si faptul ca aceasta valoare va trebui declarata la directia de impozite si taxe locale, in termen de 30 de zile de la data receptiei finale a lucrarilor. Avand in vedere ca realizati inbunatatirea cladirii, cheltuielile sunt deductibile, iarTVA-ul aferent poate fi dedus. In cazul in care terenul nu este in proprietatea dvs, dar societatea dvs a contruit cladirile in opinia mea acestea sunt in prorietatea societatii. Pot fi considerate investitii si inregistrare in cont 212- ca amenajari. Aceste amenajari nu sunt supuse impozitelor si taxelor locale si urmeaza a fi amortizate pe perioada derularii contractului de inchiriere (a terenului).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x