Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reevaluare cladiri

O societate a facut la 31.12.2010 reevaluarea mijloacelor fixe cont 212 (in Bucuresti). Cu septembrie 2011 a fost inregistrat in contabilitate un alt mijloc fix in baza PV de terminare a lucrarilor (in Constanta). La 31.12.201, s-a facut evaluarea acestui mijloc fix. La ce data trebuie facuta reevaluarea acestui mijloc fix? La 31.12.2014? Cand se face reevaluarea unui mijloc fix? Trebuie facuta pentru toate mijloacele fixe din cont 212? Nu detin toate informatiile si banuiesc ca a fost facuta reevaluare si pentru celelalte mijloace fixe, dar nu a fost declarata la Bucuresti. Din aceasta cauza trebuie facuta reevaluarea la 31.12.2013 sau 31.12.2014 pentru toate cladirile?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 18 Feb. 2013
Reevaluarea cladirilor este indicat a se face din 3 in 3 ani. Se procedeaza la reevaluare pentru a nu intra sub incidenta prevederilor art. 253 din Codul fiscal, respectiv impozitul pe clãdiri datorat de persoanele juridice care nu au efectuat reevaluarea în ultimii 3 ani, respectiv 5 ani, anteriori anului fiscal de referinþã se calculeazã pe baza cotei stabilite, prin hotãrâre a consiliului local, între 10% ºi 20%, respectiv 30% ºi 40%, care se aplicã la valoarea de inventar a clãdirii înregistratã în contabilitatea persoanelor juridice, conform reglementãrilor contabile în vigoare. In cazul in care nu detineti date complete, puteti sa reevaluati toate cladirile la 31.13.2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Apr. 2013
Atentie! Atunci cand se reevalueaza un element de natura imobilizarilor corporale, trebuie sa procedati la reevaluarea simultana a tuturor elementelor din acea grupa de imobilizari corporale, pentru a evita reevaluarea selectiva si raportarea in situatiile financiare a unor valori formate din costuri si sume determinate la date diferite.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x