Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recuperarea pierderilor din anii 2005-2009

O societate din 2007 si pana in prezent inregistreaza pierderi la sfirsitul anului fiscal.
Se pot recupera pierderile din contul 4551 finantare societate pentru care are contract?
Administratorul este de acord sa recuperam pierderile din perioada 2007-2009.

2 raspunsuri


la 19 Ian. 2013
Pierderea contabila o acoperiti din profitul obtinut la finele exercitiului financiar , din profitul contabil reportat, din rezervele constituite sau din alte resurse financiare proprii. Conform prevederilor ordinului 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare cu ajutorul contului 117 se tine evidenta rezultatului sau partii din rezultatul exercitiului precedent nerepartizat de catre adunarea generala a actionarilor/asociatilor, respectiv a pierderii neacoperite si a rezultatului provenit din corectarea erorilor contabile. Contul 117 - Rezultatul reportat- este un cont bifunctional. In creditul acestui cont se inregistreaza: - profitul net realizat in exercitiul financiar incheiat, evidentiat la inceputul exercitiului financiar urmator in rezultatul reportat 121; - pierderile contabile ale exercitiilor financiare precedente, acoperite din prime de capital, potrivit legii 104; - pierderile contabile ale exercitiilor financiare precedente, acoperite din rezerve, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/asociatilor 106; - pierderile contabile realizate in exercitiile financiare precedente, acoperite prin reducerea capitalului social, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/asociatilor 101; - pierderile contabile inregistrate in exercitiile financiare precedente, acoperite din rezultatul reportat reprezentand profit, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/asociatilor 117; - rezultatul favorabil provenit din corectarea erorilor contabile, constatate in exercitiul financiar curent, aferente exercitiilor financiare precedente 411, 461 si alte conturi in care urmeaza sa se evidentieze corectarea erorilor. In debitul acestui cont se inregistreaza: - pierderile contabile realizate in exercitiul financiar incheiat, transferate la inceputul exercitiului financiar urmator asupra rezultatului reportat 121; - profitul contabil realizat in exercitiile financiare precedente, utilizat ca sursa de majorare a capitalului social, potrivit legii 101; - profitul net realizat in exercitiile financiare precedente, si care se repartizeaza in exercitiile financiare urmatoare pe destinatiile aprobate de adunarea generala a actionarilor/asociatilor, potrivit legii 1068, 117, 446, 457; - rezultatul nefavorabil provenit din corectarea erorilor contabile, constatate in exercitiul financiar curent, aferente exercitiilor financiare precedente 401, 404, 431, 437, 438, 441, 4423, 446, 447, 448, 462 si alte conturi in care urmeaza sa se evidentieze corectarea erorilor. Soldul debitor al contului reprezinta pierderea neacoperita, iar soldul creditor, profitul nerepartizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Ian. 2013
da, se poate. dar doar ca si marire de capital social din sumele aduse ca aport de catre administratorul societatii. trebuie mers la reg comertului si facut demersurile necesare. va spune acolo ce documente va trebuie (printre care si o AGA) apoi, cu capitalul social marit, puteti acoperi pierderile din anii trecuti (asta in cazul in care, la dec 2012 nu aveti profit ca sa acoperiti din el aceste pierderi) aveti mare grija. dupa ce acoperiti pierderea, cap social se va diminua si trebuie sa mergeti iar la reg comertului cu valoarea noului cap social. multa bafta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x