Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Raport anual

Ma numesc Constantin Petrisor si sunt student in anul I la ”Facultatea de economie si administrarea afacerilor” la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (Iasi) si as avea nevoie de o informatie, daca doriti si aveti posibilitatea sa mi-o impartasiti. La obiectul ”Bazele contabilitatii” am studiat un ”Raport anual” la o anumite firma si pe aceasta cale as dori sa stiu care este intervalul de timp in care se realizeaza un ”Raport de auditoriu”? Am mare nevoie sa cunosc aceasta perioada,cat dureaza sa se intocmeasca acest rapor si as aprecia foarte mult daca m-ati putea ajuta! Va multumesc frumos si ma scuzati pentru deranj!

1 raspuns


la 29 Nov. 2013
Raportul auditorului, se intocmeste la situatiile financiare anuale. Auditarea societatii se realizeaza de regula dupa incheierea exercitiului financiar (01.01) si pana la termenul de depunere a sittuatiilor financiare (30.05) Aveti in vedere si prevederile OMFP 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare „ART. 3 1. Persoanele juridice care la data bilantului depasesc limitele a doua dintre urmatoarele 3 criterii, denumite in continuare criterii de marime: - total active: 3.650.000 euro; - cifra de afaceri neta: 7.300.000 euro; - numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar: 50 intocmesc situatii financiare anuale care cuprind: - bilant; - cont de profit si pierdere; - situatia modificarilor capitalului propriu; - situatia fluxurilor de numerar; - note explicative la situatiile financiare anuale. 2. Persoanele juridice care la data bilantului nu depasesc limitele a doua dintre criteriile de marime prevazute la alin. 1 intocmesc situatii financiare anuale prescurtate care cuprind: - bilant prescurtat; - cont de profit si pierdere; - note explicative la situatiile financiare anuale prescurtate. Optional, ele pot intocmi situatia modificarilor capitalului propriusi/sau situatia fluxurilor de numerar. Art. 5 1.Situatiile financiare anuale intocmite de persoanele juridice prevazute la art. 3 alin. 1 sunt auditate, potrivit legii. 2.Fac obiectul auditului statutar si situatiile financiare anuale intocmite de persoanele juridice de interes public, astfel cum sunt definite potrivit legii. 3. Situatiile financiare anuale simplificate sunt verificate potrivit legii.” Asadar, au obligatia auditarii situatiilor financiare anuale, societatile care la data depunerii bilantului si in doua exercitii financiare consecutive indeplinesc doua dintre urmatoarele trei conditii: au cifra de afaceri peste 7,3 milioane de euro, totalul activelor este de peste 3,65 milioane de euro si au in medie peste 50 de angajati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x