Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

prestari amenajari imobile italia

Intreprinderea individuala FAUR MIHAIL-AMBIENT DESIGN, CF RO 33040842, inregistrata in ROI, vrea sa presteze lucrari de amenajare interioara(lucrari de pardosire ) asupra bunurilor imobile din ITALIA .

Pentru realizarea acestui obiect de activitate intrep. Ind.va incheia contracte de prestari servicii in ITALIA atat cu persoane juridice inregistrare in tva si neiregistrate in TVA cat si cu persoane fizice.
Intrep ind FAUR MIHAIL este inregistrata pe norma de venit in Romania. Durata contractelor de prestari servicii nu vor depasi totalul de 6 luni.

Intrebare:

1.Din punct de vedere TVA cum se factureaza aceste servicii catre :
-persoane juridice beneficiare din Italia inregistrate in TVA ,
-persoane juridice beneficiare din Italia neinregistrate in TVA
- persoane fizice din Italia.?
Cum se inregistreaza aceste facturi in decontul de tva 300? Se raporteaza in declaratia 390? Cine plateste TVA din facturile emise?

2. Din punct de vedere al impozitului pe venit II FAUR MIHAI AMBIENT DESIGN (fiind inregistrat cu plata impozitului la norma de venit) trebuie sa mai plateasca alt impozit in ITALIA sau ROMANIA?

2 raspunsuri


la 07 Mai. 2014
1. Facturile catre persoanele juridice inregistrate in ROI vor fi emise fara TVA. Facturile catre persoanele juridice neplatitoare de TVA, neinregistrate in ROI si persoanele fizice vor fi emise cu TVA. In decontul de TVA facturile vor fi inregistrate astfel: - facturile emise cu TVA la rd:9 - facturile emise fara TVA la rd:3 In declaratia 390 se vor cuprinde doar facturile emise catre persoanele juridice inregistrate ca platitori de TVA si in ROI. 2. Impozitul se va achita in Romania.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Mai. 2014
multumesc pentru raspuns. Am o nedumerire,facturile legate de bunuri imobile afectate in Italia sunt neimpozabile in Romania ,deci se inregigistreaza in 390?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x