Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Poprire pe salariu cu adresa de la executoriu judecatoresc pentru rate neplatite

Salariata a firmei ,nu a platit ratele la banca si a primit firma adresa de la executorul judecatoresc pentru poprire din salariul.
Va rog sa ma ajutati cu studiu de caz pentru aceasta situatie.
Administratorul nu vrea sa facem poprire pe salariu ,deaorece cand a eliberat adeverinta de venit
catre banca nu a fost de acord pe adeverinta "ne obligam daca este cazul sa informam banca pentru orice modificare intervenita in contractul de munca al salariatului" ,administatorul a taiat pe adeverinta acest paragraf.

2 raspunsuri


la 27 Mai. 2014
Retinerea se va retine pe statul de salarii, si se va inregistra 421=427 In momentul in care virati suma catre executor 427=5121. Totodata, va recomand sa luati legatura cu executorul judecatoresc, deoarece salariatului in cauza i se va retine de doua ori suma respectiva (odata de catre dvs. si odata de banca- in cazul in care are deschis cont). De regula, se intocmeste o adresa catre executor prin care se comunica daca se va retine sau nu suma aferenta ratelor. Daca salariatul are deschis cont bancar, puteti comunica executorului ca societatea nu va retine suma aferenta ratelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mai. 2014
Va recomand ca in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive, sau a unei intelegeri mediate de instanta, administratorul societatii sa nu ia decizia de poprire, acesta putand fi considerat un abuz.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x