Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA> Cheltuieli cu diurna

Buna seara.

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie, pentru un PFA care presteaza servicii in Belgia, in baza unui contract, daca se deduc cheltuieli cu diurna.

Va multumesc anticipat
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 20 Feb. 2013
Buna seara, Potrivit prevederilor de la art. 48 alin. (5) lit. c) din Codul fiscal, o persoana ce obtine venituri din activitati independente intr-o forma organizata, beneficiaza la delegare si detasare de deducerea unei cheltuieli in procent de 2.5 ori fata de drepturile acordate in institutiile publice. Singurul act normativ ce reglementeaza impozitarea veniturilor si deducerea cheltuielilor este Codul fiscal, iar acesta are prevedere expresa privind deducerea acestei cheltuieli in procentul mai sus amintit, daca este justificat prin documente si daca deplasarea a avut scopul obtinerii de venituri. Documentul care atesta deplasarea este reglementat de OMFP 3512/2008 privind documentele financiar – contabile, are denumirea ordin de deplasare, si trebuie sa poarte stampila (viza) societatii la care s-a efectuat deplasarea. Actul normativ ce stabileste acordarea diurnei in tara este HG 1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului. Actul normativ ce stabileste acordarea diurnei in strainatate este HG 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar. Organizarea contabilitatii este in partida simpla, conform OMFP 1040/2004, si stabileste, in esenta, ca venitul impozabil reprezinta diferenta intre venitul incasat si cheltuielile platite in acelasi an, in scopul obtinerii de venituri impozabile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x