Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

obligatii fiscale

Buna ziua. Am ceva discutii cu cei de la finante, ei zic ca obligatiile fiscale la PFA (sanatate, somaj, cas etc.) sunt deductibile numai daca chitantele poarta datele de identificare ale pfa, daca chitantele sunt pe numele persoanei cu CNP-ul acesteia nu sunt deductibile. Eu consider ca aceste cheltuieli sunt deductibile pentru ca sunt chelttuieli de natura salariala ale persoanei, ambele date de identificare se regasesc in actul contitutiv al PFA. Pot sa trec sumele platite de la 01.01.2012 pana acum pe cheltuieli? Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 26 Iun. 2012
Vezi normele de aplicare ale Codului fiscal art. 48 alin 4 "Sunt cheltuieli deductibile cheltuielile reprezent??nd contribu??iile pentru asigurÄ?rile sociale, pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de ??omaj, pentru asigurÄ?rile sociale de sÄ?nÄ?tate, pentru accidente de muncÄ? ??i boli profesionale, precum ??i alte contribu??ii obligatorii pentru contribuabil ??i angaja??ii acestuia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Iun. 2012
Multumesc foarte mult, asta cred si eu dar ei au spus oamenilor ca numai daca se taie chitanta pe datele de identificare ale firmei sunt deductibile, daca se taie pe CNP nu sunt. Inca o data multumiri; eu acum am preluat aceste pfa-uri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x