Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Numar angajati pt. calcul fond handicapati

Avem in luna un numar de 50 de angajati din care : 2 sunt suspendati, 1 este angajat cu 6 ore , 2 cu 4 ore si 1 plecat in timpul lunii. Conform normelor de aplicare a legii ,pentru stabilirea fondului pentru handicapati, trebuie sa luam in calcul numarul mediu de salariati in luna , care este de 47. In concluzie, trebuie sa constituim si sa platim fond pentru handicapati ?Sau nu ?!
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 18 Mar. 2014
Persoanele juridice are au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. Numarul de angajati care se ia in calcul este numarul mediu de angajati din luna. Se determina numarul mediu lunar de salariati din fiecare luna ca medie aritmetica simpla rezultata din suma efectivelor zilnice de salariati din luna respectiva, inclusiv zilele de repaus saptamanal, zilele de sarbatori legale si alte zile in care, potrivit dispozitiilor legale, nu se lucreaza, impartita la numarul total de zile calendaristice. In efectivele zilnice nu vor fi inclusi salariatii aflati in concediu fara plata, cei aflati in greva, cei detasati la lucru in strainatate si nici cei ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate. Pentru fiecare zi de repaus saptamanal sau de sarbatoare legala se vor lua in calcul efectivele de salariati din ziua lucratoare precedenta, cu exceptia persoanelor al caror contract individual de munca a incetat in acea zi. Salariatii care nu sunt angajati cu norma intreaga vor fi inclusi in numarul mediu proportional cu timpul de lucru prevazut in contractul individual de munca. Asadat in cazul in care numarul mediu de angajati din luna nu este 50, nu aveti obligatia platii acestui fond.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x