Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila reevaluare mijloace fixe de natura stocurilor.

Am urmatoarea problema cu care ma confrunt:
In nov.2011 societatea a achizitionat de la o persoana fizica, in baza contract. de vanzare-cumparare un teren pe care se afla si niste baraci. De la data achizitiei s-a facut Decizie a asociatului unic prin care s-a specificat ca aceasta achizitie este pentru revanzare, deci are scop comercial, iar eu in contabilitate am inregistrat-o in categoria mijloacelor fixe de natura stocurilor. Anul acesta cand am sunat sa intreb ce impozit am de plata la Directia de Impozite si Taxe locale , am fost intrebata daca am facut reevaluarea. Mentionez ca de vandut nu a reusit patronul sa o vanda in aceasta perioada. Acum am contactat un evaluator sa faca evaluarea si intreb cum fac eu inregistrarile contabile cu diferentele de reevaluare daca eu nu am inregistrari in 211 si 212 , am inregistrat in 371 analitic distinct. Cum trebuie sa procedez?

3 raspunsuri


la 18 Feb. 2015
Pentru situatia in care decizia reprezentantului legala este de revanzare, inregistrarea contabila este ca marfa, dar daca a trecut o perioada calendaristica, trebuia sa faceti modificarea si sa inregistrati pe mijloace fixe aplicand amortizarea nu sa asteptati cu valoarea in stocul de marfa. In acest moment puteti face corectia cu contul 1174 pentru anii trecuti si sa aplicati amortizarea dupa ce ajustati planul de amortizare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Feb. 2015
Va rog sa-mi apuneti :Daca fac reevaluarea pentru bilant mai este obligatoriu sa fac corectie pentru amortizarea de la achizitie pana la data transfer??? Odata ce am valoarea reala data de evaluator??? Puteti sa-mi dati o baza legala va rog frumos? Multumesc din suflet.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Feb. 2015
Reevaluarea trebuie facuta pentru stabilirea taxelor si impozitelor locale, dar amortizarea trebuie facuta in baza facturii sau contractului de achizitie, fiind necesara recalcularea amortizarii pana in prezent. Ca baza legala aveti art. 24 din Codul fiscal cu normele de aplicare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x