Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila amenajare spatiu inchiriat

O societate comerciala face investiitii la un spatiu inchiriat ( persoana fizica)in valoare de 200.000 ron.Toate facturile de cumparare cu investitiile sunt pe firma care este chiriasa,aceasta deducand tva si inregistrand in cont 231(de mentionat ca durata contractului de chirie este de 5 ani si la finante este inregistrat pe o suma de mult mai mica fata de valoarea investitiei ron).
in momentul finalizarii investitiei voi trece din 231 in 212 si voi amortiza pe perioada contractului de chirie.Cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile fiscal ?Ce se va intampla la finalul contractului de chirie cu valoarea investitiei?( prelungesc contractul sau tb sa facturez toata investitia)?
Care sunt implicatiile pentru persoana fizica care are inregistrat un contract de chirie cu o suma mai mica?

1 raspuns


la 11 Aug. 2015
Modernizarile chiriasului se amortizeaza de catre acesta pe perioada contractului de inchiriere, cheltuielile cu amortizarea fiind deductibile fiscal. Pentru persoana fizica care inchiriaza spatiul declarand o valoare mai mica decat cea primita pentru chirie, se considara ca eludeaza fiscul, si suporta consecintele legii in cazul in care se probeaza acest lucru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x