Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intocmire raport cenzor

1. In cazul unei asociatii de bovine(nonprofit) organizata in baza OG 26/2000, pentru care de curand am fost ales cenzor, cum se procedeaza in cazul in care furnizorii de servicii de imprejmuire si curatare izlazuri sunt persoane fizice? Asociatia a incheiat contract de prestari servici cu fiecare persoana fizica-prestator, si, ca atare, nu s-a virat niciun impozit catre bugetul statului, acest lucru ramand in sarcina persoanelor fizice. Nu ar fi trebuit sa se incheie CIM sau Registrul pentru evidenta zilierilor? In acest caz, cum voi semna raportul? Cu rezerva?

2. Urmatoarele inregistrari contabile sunt corecte (nu am mai tinut evidenta contabile la o asociatie):
-achizitie cuie, sarma si lemn de fag pentru imprejmuire izlazuri: 602.8=5311
-achizitie material seminal pentru reproducere dirijata a bovinelor: 601=5311
-incasare subventie aferenta suprafetei exploatate(concesionata de la consiliul local): 5311=741
-incasare taxa de la beneficiarii insamantarii artificiale: 5311=708(este activitate economica, nu?)
-incasare cotizatie membri: 5311=7311 ?

3. Conform Ordinului MFP nr. 1969/2007, rezultatul exercitiului(excedent sau deficit) nu ar trebui defalcat: fara scop patrimonial; din activitate economica; cu destinatie speciala?

Multumesc foarte mult de sprijin.

2 raspunsuri


la 22 Apr. 2013
Buna ziua, In cazul contractelor de prestari servicii se poate opta pentru retinerea la sursa a impozitului si a contributiilor sociale sau aceste datorii cad in sarcina prestatorului. Dupa parerea mea sunt valabile si aceste contracte, nu cred ca era obligatoriu sa se incheie contracte de munca cu acestia sau sa se intocmeasca Registru pentru evidenta zilierilor. Conform Ordinului MFP nr. 1969/2007, rezultatul exercitiului (excedent sau deficit) ar trebui defalcat in urmatoarele categorii: fara scop patrimonial; din activitate economica; cu destinatie speciala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Apr. 2013
As dori si insist sa reveniti asupra punctului 1, in sensul ca nu pot sa ma bazez pe probabilitati. Deci, este legal sa se incheie contracte de prestari servicii de catre asociatie cu persoane fizice care nu sunt constituite ca PFA, II sau IF? Practic, este vorba pur si simplu despre niste persoane fizice oarecare, iar un contract de prestari servicii, dupa parerea mea, se incheie cu un specialist in domeniu. Nu? Va rog foarte mult sa raspundeti si la intrebarea a doua. La intrebarea a treia ati confirmat deja ceea ce banuiam. Va multumesc foarte mult.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x