Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare contabila factura diferenta pret

Buna ziua.
Am o intrebare si as avea mare nevoie de ajutor.. S-a calculat gresit preturile la 2 facturi, in loc de dolar,s-a calculat euro.In urma discutiei cu clientul,am facut o factura de dif de pret, cu suma rezultata in minus.Factura fiind de deseuri ,a fost cu taxare inversa. Factura de regularizare de pret,a fost facuta tot cu taxare inversa,pt ca se refera la marfa vanduta si care a fost deseuri neferoase. Daca factura a fost intocmita corect cu taxare inversa si daca se diminueaza ct 707?
4111= 707 -2000 sau se inregistreaza in alt cont de venituri......
Va multumesc anticipat.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 12 Oct. 2016
Pentru acordarea unei reduceri de pret trebuie sa aveti o clauza contractuala clara in cazul achizitiilor si livrarilor intracomunitare. Reducerea, ca inregistrare contabila conform OMFP 4160/2014 se inregistreaza in contabilitate in contul 758 -Alte venituri din exploatare, iar in cazul stocurilor sau veniturilor in avans pe contul 475 -Subventii pentru investitii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Oct. 2016
Daca nu este vorba de reducere de pret (si NU CRED ca este vorba de o reducere de pret dupa modul de prezentare a spetei !!) si este vorba doar de o aplicare eronata a pretului, corectia se face prin inregistrarea contabila similara cu cea initiala dar cu semnul (-). Singura problema pe care o semnalez este inregistrarea deseurilor ca marfa. In opinia mea deseurile nu sunt o marfa, dar rationamentul profesional este cel care primeaza !! Un 708 sau un 758 era mai aproape de realitate pentru deseurile rezultate dintr-o activitate oarecare !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x