Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare amortizare si iesire din gestiune

Buna ziua!

In anul 2013 s-a achizitionat un grup de vitrine (4, de dimensiuni diferite) de la un furnizor. Contabila le-a inregistrat amortizarea pe intreg grup asa cum erau in factura. In anul 2015 s-a vandut o vitrina din acest grup, avand in vedere ca magazinul s-a inchis. Cum procedez cu amortizarea? Cum inregistrez iesirea din gestiune?

Multumesc!
Maria
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 10 Sep. 2015
Vanzarea este facuta pe vitrina care face parte din grupul amortizat, iar in continuare se scoate valoarea incasata din planul de amortizare care se ajusteaza. Valoarea de amortizat in continuare se calcula incadrul planului de amortizare pe durata ramasa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Sep. 2015
Domnule Condurache,cu tot respectul, Dvs.intelegeti ce ati scris aici? Doamna a intrebat cum sa determine amortizarea unui bun vandut, a carui valoare de intrare nici nu o cunoaste,pt.ca intrarea s-a facut pe un grup de 4 vitrine, DE DIMENSIUNI DIFERITE!!!, ceea ce inseamna ca si costul de achizitie este diferit,implicit si amortizarea. Cum sa scoata valoarea incasata din planul de amortizare? aceea este valoarea de vanzare, care nu are nici o legatura cu valoarea de intrare si cu amortizarea. Stimata doamna Maria Diana, eu va sugerez doua variante,din care o puteti alege pe cea mai usor de abordat: 1. cautati intrarea din 2013,poate ca factura furnizorului are o anexa care a fost ignorata de contabila,sau puteti afla de la furnizor pretul facturat atunci (in definitiv nu este asa de mult din 2013 pina acum). Daca aflati aceasta valoare,simulati un plan de amortizare si puteti calcula cat ar fi amortizarea pentru acea vitrina,din totalul amortizarii. 2. ignorati faptul ca au dimensiuni diferite si impartiti valoarea de intrare si amortizarea la 4,astfel veti afla valoarea aproximativa a acestora pentru o bucata vitrina. Desi varianta 2 este cea mai simpla, eu personal as incerca sa fac sapaturi in trecut. Succes.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x