Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inchidere firma

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea:
In urma decesului unei rude eu si tatal meu suntem mostenitori legali ai unei firme care avea un actionar unic (persoana care a decedat), pe care dorim sa o inchidem. In momentul de fata nu exista un administrator. Trebuie sa numim si cum? Care ar fi pasii de urmat referitor la obiectele de inventar, dar si mijloacele fixe? Pe firma exista inregistrata si o masina amortizata integral : o putem casa sau vinde ? Suntem conditionati si de un pret?

Va multumesc tare mult pentru ajutorul acordat
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 18 Mar. 2013
In cazul in care se doreste ichidarea, asociatii firmei trebuie sa adopte o hotarare prin care decid dizolvarea, lichidarea si numirea lichidatorului acesteia. Dupa depunerea actelor la ONRC, se trece la etapa a 2-a de lichidare, respectiv la preluarea gestiunii de catre lichidator de la administratorul statutar al societatii Dupa preluarea gestiunii, lichidatorul va proceda la inventariere, evaluarea bunurilor si valorificarea lor in ipoteza existentei acestora, recuperarea creantelor, achitarea datoriilor sociale. Dupa achitarea datoriilor se va depune bilantul de lichidare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Mar. 2013
In primul rand trebuie sa deschideti succesiunea. Numai dupa ce se stabilesc mostenitorii sau mostenitorul, acestia preiau atat activul, cat si pasivul. Pana atunci nu puteti sa faceti nimic, nu aveti calitate in societate. Dupa ce s-a stabilit mostenitorul se poate dizolva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x