Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Incheiere CIM din cauza parasirii locului de munca

Buna ziua,
am un angajat care a parasit locul de munca si nu a mai venit, va rog sa-mi spuneti amanuntit care sunt fazele pentru ai inchide CIM cat mai repede, deoarece nu mai are nici concediu de odihna, si cum il pontez pe perioada asta ?
Adaugata in   Studii de caz

4 raspunsuri


la 30 Iun. 2014
Pentru absenta nemotivata nu aveti cum sa-l pontati. Aveti nevoie de un referat de la superiorul lui ierarhic ca acesta nu s-a prezentat la program, nu poate fi contactat, iar administratorul in baza referatului va formula o decizie de incetare a contractului de munca. Pentru toata aceasta perioada pe fisa de pontaj acesta va fi absent nemotivat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iul. 2014
Buna ziua In nici in caz nu desfaceti contractul individual de munca doar in baza unui referat. Conform Codului muncii, sanctiunea ,cu exceptia avertismentului scris, apare doar in urma unei cercetari disciplinare, ori un referat nu inseamna o cercetare. 1. referatul sefului ierarhic superior al salariatului, prin care acesta aduce la cunostinta conducerii lipsa salariatului de la munca, data de la care lipseste, incercarea de a-l contacta, imposibilitatea de a lua legatura cu el etc 2. decizia conducerii de incepere a cercetarii disciplinare, care va contine printre altele si comisia de cercetare disciplinara, perioada in care se va cerceta disciplinar salariatul etc 3. convocarea salariatului, ce va contine : ziua si ora in care salariatul se poate prezenta pentru sustinerea cauzei; motivul convocarii (abaterea in urma referatului......); baza legala in baza caruia se cerceteaza salariatul pentru abatere disciplinara (articole din Regulamentul Intern sau/si contractul individual de munca sau/si Contractul colectiv de munca sau/si vreo decizie ale carei dispozitii au fost incalcate sau/si fisa postului etc); cine va face parte din comisia de cercetare disciplinara; faptul ca salariatul poate sa fie insotit in sustinerea cauzei etc Convocarea o trimiteti cu confirmare de primire. 4. nota explicativa a salariatului, DACA se prezinta 5. dupa nota explicativa a salariatului(daca se prezinta) sau intoarcerea confirmarii de primire a salariatului (prin care se atesta ridicarea plicului de la posta sau neridicarea lui) si dupa data prevazuta in convocare, se intocmeste PROCESUL VERBAL al intregii cercetari disciplinare,care va cuprinde intreaga "poveste" cu pasi facuti mai sus, daca salariatul are sau nu antecedente, consecintele lipsei salariatului de la locul de munca, propunerile comisiei in ceea ce priveste modul de sanctionare 6. decizia de sanctionare, in acest caz de desfacere a contractului individual de munca, care va trebui sa cuprinda pe scurt cam tot ce apare si in procesul verbal , plus instanta la care salariatul poate contesta decizia. Trebuie sa va spun ca exista posibilitatea ca salariatul sa fie spitalizat, fapt pentru care v-as sfatui ca decizia de desfacere a contractului individual de munca sa se faca dupa data de 5 ale lunii, pentru ca aceasta este data limita la care salariatul poate prezenta un certificat medical. Sper ca v-am fost de folos. Am incercat sa va explic pe scurt ce cuprinde fiecare document in parte, pentru ca abaterea disciplinara,respectiv necercetarea ei conform legii, a condus la multe situatii de castig in instanta al salariatului, pentru simplul fapt ca angajatorul nu a intocmit corect documentele.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iul. 2014
am uitat: pana la finalizarea procesului de cercetare, salariatul va aparea in pontaj NEMOTIVAT
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iul. 2014
Va multumesc din suflet pentru ajutor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x