Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Incasare plata client cesionat

Buna ziua,

Societatea noastra a cesionat catre alta societate clientii cu tot cu solduri.
Suma totala a soldurilor a fost achitata catre societatea noastra de catre societatea care i-a preluat.
Societatea noastra a incasat prin banca de la un client cesionat, partial din debitul datorat de acesta conform soldului cu mentiunea "plata facturi restante", dar aceasta plata trebuia facuta direct in contul noii societati (cea care a preluat clientii).
Problema este urmatoarea: acest client care a facut plata in contul nostru, mai are un sold ca si client si la noi. El nu a specificat in op decat ce am mentionat mai sus.
Noi trebuie cumva sa transferam banii catre societatea catre care am cesionat clientii, dar nu stiu cu ce specificatie si daca afecteaza cumva inregistrarile contabile.
Contabilul nostru stinge din soldul clientului suma respectiva. Exclus trimiterea bailor inapoi clientului.
Multumesc.

Cornelia Dima

1 raspuns


la 21 Iul. 2015
Cesionarea bazei de clienti catre un tert, inclusiv cu datorii, presupune inainte de incheierea tranzactiei confirmarea soldurilor si respectarea unor obligatii contractuale prin notificarea clientilor pentru achitarea datoriilor catre cesionat. Din punct de vedere contabil suma incasata poate fi inregistrata in contul soldului ramas de achitat, urmand a notifica clientul cu multumirile de rigoare, sau daca clientul nu a primit nici-o notificare sau adresa prin care sa fie anuntat de faptul ca trebuie sa plateasca unui tert va trebui sa returnati suma sau sa faceti o compensare in trei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x