Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit 1.5 %

Buna seara,
am o platforma betonatain curtea societatii, pentru care pana acum am platit impozit teren, acuma ce trebuie sa declar si unde ? platforma betonata sau terenul ? am fost la primarie si mi-au spus ca inca nu au primit instructiuni de aplicare, ce ziceti ce si unde sa declar ?
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 04 Feb. 2014
Conform ART. 296^35 din codul fiscal, impozitul pe construcþii se calculeazã prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcþiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidenþiatã contabil în soldul debitor al conturilor corespunzãtoare construcþiilor menþionate la art. 296^34, din care se scade: a) valoarea clãdirilor, inclusiv valoarea lucrãrilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clãdirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosinþã, pentru care se datoreazã impozit pe clãdiri, potrivit prevederilor titlului IX, de cãtre contribuabil sau proprietar, dupã caz; b) valoarea lucrãrilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru construcþiile, aflate sau care urmeazã sã fie trecute în proprietatea statului sau a unitãþilor administrativ-teritoriale; c) valoarea construcþiilor din subgrupa 1.2.9. "Terase pe arabil, plantaþii pomicole ºi viticole" din Catalogul privind clasificarea ºi duratele normale de funcþionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 2.139/2004, cu modificãrile ulterioare. Aceasta contributie se va declara la ANAF, cel mai probabil prin intermediul formularului 100.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Feb. 2014
Aceeasi situatie o intampina si societatea unde lucrez. Practic pentru Platforma betonata din incinta societatii vom plati doua impozite (unu pe teren la DITL si acum altul pentru constructii speciale la ANAF). Din cate am inteles eu persoanele juridice trebuie sa calculeze si sa declare impozitul pe constructii, pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului pentru care se datoreaza impozitul. Pe langa declarare, plata se efectueaza in doua rate egale, pana la data de 25 mai si de 25 septembrie, inclusiv, a anului pentru care trebuie achitat. Este adevarat?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Feb. 2014
Culmea ironiei este ca la Primaria din Cluj o simpatica D-na mi-a zis de ce nu am evaluat aceasta "Platforma Betonata"...cred totusi ca vom plati la ANAF, insa bineinteles nu 1,3% cum se impoziteaza la primarie ci 1,5% cum se impoziteaza la ANAF...pe 25 mai si 25 septembrie a anului in curs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x