Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturare catre firma din Anglia

Buna ziua,
Un SRL urmeaza sa inchirieze un contract de chirie cu o firma din Anglia, ce nu are sediu sau punct de lucru in Romania, si nici angajati, isi inchiriaza doar un depozit.
Au numar de inregistrare TVA in Anglia.
SRL romana are CAEN 6832 - Agentie imobiliara.
Firma din Romania, platitoare TVA, nu are depusa notificarea de taxare pentru chirii, asa ca factureaza scutit fara drept de deducere, pentru ceilalti chiriasi romani.
Separat se factureaza recuperare cheltuielilor Enel, cu TVA.
Cum tratam TVA in cazul firmei din Anglia? Ar fi mai indicat sa se schimbe CAEN ul in 6820-inchiriere si subinchiriere imobile proprii si inchiriate?
Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

4 raspunsuri


la 28 Feb. 2013
Locul prestarii in acest caz prezentat de dvs. este in Romania, conform art. 133 alin. (3) din Codul fiscal, iar serviciile se factureaza cu TVA din Romania, respectiv chiria fara TVA, utilitatile cu TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Feb. 2013
Buna ziua, Dupa parerea mea, Agentia imobiliara poate inchiria depozitul firmei din Anglia fara sa fie nevoita sa isi schimbe codul CAEN.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Mar. 2013
Buna ziua, Serviciile de inchiriere a bunurilor imobile sunt incluse la exceptii in Codul fiscal, drept pentru care trebuie sa facturati cu TVA pentru firma din Anglia, chiar daca nu aveti notificare depusa. Conform art. 133 al. 4 lit. a locul prestarii serviciului este locul unde este situat bunul imobil. Conform art. 141 alin. 2 lit. e inchirierea bunurilor imobile este scutita de TVA pentru operatiuni in interiorul tarii. Avand in vedere cele doua articole din Codul fFiscal, inchirierea unui bun imobil catre o societate din Anglia trebuie facturata cu TVA. Referitor la codul CAEN, acesta nu trebuie schimbat, dar pe langa codul CAEN 6832 principal trebuie sa aveti activ si codul CAEN 6820.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Mar. 2013
Multumesc frumos.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x