Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Evaluare datorii in valuta

Care este cursul de schimb valutar pentru EUR la care se face evaluarea datoriilor in valuta, in cazul unui leasing financiar? Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 16 Feb. 2013
Buna ziua, In cazul datoriilor de leasing financiar in valuta, precum si al datoriilor de leasing financiar in lei, cu decontare in functie de cursul unei valute, acestea se inregistreaza la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data acordarii finantarii. In situatia in care data acordarii finantarii este zi nebancara, la calculul diferentelor de curs valutar aferente se va avea in vedere cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei in ultima zi bancara anterioara acesteia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Mai. 2013
Ai 2 variante: 1. daca leasingul este de anul acesta, te raportezi la valuta din ziua incheierii contractului. 2. daca leasingul este vechi, la 31 dec 2012 trebuia sa actualizezi soldul lui 167 cu valuta de la sf anului (4.4287) si tot anul 2013 te raportezi la aceasta valuta: 4.4287 si diferenta pana la valoarea din factura, o inregistrezi pe diferente de curs valutar. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x