Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Evaluare cladiri

In cazul in care se face evaluarea cladirilor in luna martie dar la situatia cladirilor din 31.12.2011, in ce luna trebuie inregistrata in balanta diferentele din raportul de evaluare? Ce acte trebuie duse la Primarie - taxe si impozite pt. a inregistra aceasta diferenta?
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 15 Mar. 2012
data emiterii raportului este data de inregistrare evaluare. La Taxe depuneti - copie dupa raportul de evaluare, - declaratie cu noua valoare a cladirii si - nota contabila
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2012
Problema este ca evaluarea s-a facut la valoarea cladirilor la 31.12.2011 numai ca nu s-a facut in ianuarie ci s-a facut in martie 2012. Din cate stiu eu aceste dif. ar trebui inregistrate la data de 31.12.2011, iar anul 2011 a fost inchis. Este corect sa inregistrez in ianuarie 2012? La Taxe stiu ca se cere si balanta care trebuie sa reflecte aceasta modificare cu valuarea rezultatta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2012
Daca inregistrez in contabilitate valoarea cladirii la data emiterii raportului pe lunile ian, februarie, martie nu mai inregistrez amortizare sau inregistrez val. amortizarii lunare inainte de evaluare? Ce fac cu aceste diferente pana la data raportului intrucat evaluarea a fost facuta la valoarea de intrare a mijlocului fix si val. amortizata la 31.12.2011?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x