Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dreptul la deducerea suplimentara 2016

Buna ziua,

O salariata beneficiaza de deducere suplimentara pentru copilul minor si pentru sot.
Din luna iunie a anuntat ca trebuie sa-l scoatem de la intretinere pe sot, sa nu mai beneficieze de deducere pentru ca sotul realizeaza si el venituri. Trebuie sa faca o cerere in acest sens? Aveti cumva un model?

Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 15 Iun. 2016
Deducerea suplimentara se aplica copiilor minori, si persoanelor aflate in intretinere care au inregistrat venituri de pana la 300 lei. In cazul aplicarii deducerii, se depune o declaratie pe propria raspundere prin care se specifica datele de identificare a persoanei aflate in intretinere, nume, prenume, domiciliu, codul numeric personal, datele de identificare a contribuabilului care beneficiaza de deducerea personala, acordul persoanei intretinute ca intretinatorul sa o preia in intretinere, nivelul si natura venitului persoanei, inclusiv mentiunea privind suprafetele de teren agricol si silvic detinute, precum si declaratia cu privire la desfasurarea de activitati agricole, silvicultura, piscicultura etc. Angajarea persoanei aflate in intretinere se comunica persoanei juridice care are angajat intretinatorul, la fel ca orice modificari in situatia venitului realizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Iun. 2016
Asta stiam deja. Va intreb daca se face o cerere de scoatere de la deducere si daca aveti cumva un model. Pentru a beneficia de deducere e clar ce acte trebuiesc,dar in situatia opusa, cand cineva vrea sa scoata o persoana de la deducere ce acte se fac? Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Iun. 2016
Declara ca are venituri si nu poate beneficia de deducere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x