Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Documente la societate TVA anulat

La o societate i-a fost anulat codul de TVA. Am depus declaratia 088 si nu i s-a acceptat revenirea ca platitor de TVA. Ce documente trebuie sa intocmeasca in cazul in care doreste sa vanda bunuri care sunt in patrimoniul societatii? Mentionez ca societatea detine teren agricol extravilan cumparat de la persoane fizice fara a deduce TVA, mai are teren de incinta cumparat cu factura de la Finante pe care are dedus TVA si cladiri cumparate in anul 2000 pentru care nu a dedus TVA ( au fost cumparate prin licitatie de executare silita). As dori sa stiu daca pentru bunurile mentionate - teren extravilan, teren de incinta si cladiri - trebuie sa colecteze TVA. Bunurile se vand fiecare in parte. As dori sa stiu varianta daca vinde la persoane fizice si varianta daca vinde la societati.

4 raspunsuri


la 13 Dec. 2015
Pentru societatea careia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA si careia nu i s-a acceptat reinregistrarea, aceasta va desfasura activitatea fara TVA. La vanzarea imobilelor din patrimoniu, se pune problema daca veti factura sau nu cu TVA. Codul fiscal, art.141 prevede ca vanzarea de constructii si a terenurilor pe care acestea sunt construite reprezinta operatiuni scutite de TVA, dar in cazul constructiilor noi se aplica cota de 24%, sau cota redusa de 5%. In functie de deucerea TVA la achizitionare, la vanzare daca ati optat pentru scutirea de TVA si ati avut dreptul la deducerea integrala sau partiala a TVA aferente achizitiei sau constructiei bunului respectiv, veti ajusta TVA dedusa, daca bunul se mai afla in cadrul perioadei de ajustare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2015
Constructiile au fost vechi , ele au fost cumparate prin executare silita a fostelor intreprinderi de stat, nu s-a achitat TVA la cumpararea acestora. Terenurile cumparate au fost cumparate de la persoane fizice. Stiu ca vanzarea de constructii vechi este operatiune scutita de tva, dar vreau sa stiu daca in acest caz cand este anulat codul de TVA sunt obligata sa vand constructia veche cu TVA, sau terenul extravilan sa-l vand cu TVA, acestea sunt nedumeririle, intrucat de la finante mi-au spus ca trebuie sa depun decontul de TVA 311. As dori sa ma indrumati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2015
In cazul prezentat veti vinde fara tva, beneficiind de scutire.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Ian. 2016
As dori sa aflu raspunsul la aceeasi intrebare, dar actualizata pentru acest an. Bunurile nu s-au vandut in anul 2015, se vand acum in anul 2016.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x