Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Distribuire dividende

O societate cu o vechime de 4 ani, are trei asociati. Doi dintre ei sunt asociati da la inceput, iar al treilea a intrat in societate anul acesta. Societatea are profit nerepartizat din anii precenti, iar anul acesta s-a hotarat sa le distribuie si sa le plateasca. Intrebarea mea este daca distribuirea se face numai celor doi asociati care erau la momentul producerii profitului sau si ultimului asociat nou venit?
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 29 Nov. 2012
Distribuirea dividendelor se va face actionarilor societatii la data repartizarii acestora. In cazul dvs. se vor distribui catre toti cei trei actionari.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Dec. 2012
Depinde de conditiile contractulului de vanzare actiuni, care sunt precizarile referitoare la profitul obtinut inainte de vanzarea actiunilor. In mod normal vanzarea are in vedere capitalul propriu care include si profitul nerepartizat, deci daca nu sunt precizari in contractul de vanzare, repartizarea se face tuturor actionarilor de la data repartizarii dividendelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x