Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dispozii de plata/incasare la plata furnizorului

O unitate care presteaza servicii de ascutatorie, cu casa de marcat, trebuie sa intocmeasca dispozitii de incasare/plata in cazul achitarii furnizorului sau incasarii de la client a serviciilor prestate/bunurilor livrate? Incasarea/plata se face pe baza de chitanta fiind la randul lor persoane juridice. In cazul acesta la fiecare chitanta atasat o dispozitie de plata?

3 raspunsuri


la 10 Iun. 2015
Dispozitia de caserie este document utilizat in cazul in care nu aveti alt act justificativ. Daca aveti chitanta sau bon fiscal nu este necesara dispozitia de caserie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Iun. 2015
Dar cum se explica litera "H" al Art.4, alin 12 din OUG 28/1999 actualizata 8 mai 2015 "sa intocmeasca documente justificative pentru sumele introduse in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decat cele pentru care au emis bonuri fiscale sau cele inscrise in registrul special, dupa caz, precum si pentru sumele extrase din unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decat cele utilizate pentru a acorda rest clientului. In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor se intelege suprafata destinata accesului consumatorilor pentru achizitionarea produsului/serviciului, expunerii/prelucrarii/depozitarii produselor oferite, prestarii serviciilor, incasarii contravalorii acestora si circulatiei personalului angajat pentru derularea activitatii" Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Iun. 2015
Orice cumparare sau vanzare are la baza factura si bon fical sau chitanta ca documente justificative. Daca se elibereaza dispozitie de caserie se dubleaza operatiunile inregistrate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x