Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Descarcarea din gestiune a fondului de comert

Buna ziua,

Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: o societate vinde printr-un contract de transfer de active fond de comert si retele de telecomunicatii. In balanta de verificare nu figureaza amortizare inregistrata pentru fondul de comert, retelele de telecomunicatii fiind amortizate pe o perioada de 9 ani.

Va rog sa imi spuneti ce implicatii apar la descarcarea din gestiune a fondului de comert.

Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 06 Mai. 2014
Din intrebarea dvs. rezulta faptul ca transferul de active s-a efectuat prin vanzare, caz in care se obtin venituri impozabile d.p.d.v. al impozitului pe profit. In acest caz, cheltuielile inregistrate cu descarcarea din gestiune a fondului de comert si a retelelor sunt deductibile d.p.d.v. fiscal la determinarea rezultatului fiscal al societatii. Rezultatul fiscal poate fi profit impozabil sau pierdere fiscala stabilita conform registrului de evidenta fiscala intocmit la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, cumulat de la inceputul anului fiscal. Referitor la deductibilitatea cheltuielilor, am in vedere prevederile art. 21 alin. (1) conform carora cheltuielile sunt deductibile numai daca sunt aferente veniturilor impozabile realizate "Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare". Cheltuielile respective nu ar fi fost deductibile in cazul cesiunii sau instrainarii dreptului de proprietate asupra activelor respective daca nu s-ar fi realizat venituri impozabile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x