Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

delegatie

Asociata firmei,care e si director vanzari a plecat intr-o delegatie in ungaria de joi si s-a intors luni.A plecat pentru o idee de afaceri,de a achizitiona marfa noua,si a adus 2 facturi de acolo.
In delegatie a mers cu masina personala si a stat cazata la niste prieteni,evident ca am si bonuri de benzina.
Problemele de servici le-a rezolvat vineri,a stat la prieteni si in weekend.
Cum procedez cu diurna?Nu am decat bonuri de benzina si facturile de achizitie.
Adaugata in   Studii de caz Conta

3 raspunsuri


la 03 Dec. 2013
Pentru justificarea necesitatii deplasarii sau delegarii se intocmeste Ordinul de deplasare (delegatie) reglementat de prin OMFP 3512/2008 privind documentele financiar-contabile. Suma care depaseste nivelul legal de deductibilitate (2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice), este considerata cheltuiala nedeductibila. Suma care depaseste nivelul de deductibilitate, incepand cu 1 februarie 2013, conform prevederilor OG nr. 8/2013 este avantaj in natura supus contributillor sociale obligatorii si impozitului pe venitul din salarii. Din punct de vedere al notelor contabile, suma care depaseste nivelul legal de deductibilitate se va adauga la salariul brut 641=421. Se retin atat contributiile angajatului, cat si angajatorului. Pentru stabilirea diurnei aveti in vedere prevederile Hotararii nr. 518 din 10/07/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Dec. 2013
Stiu nivelul diurnei,nu inteleg cum se procedeaza cu zilele de weekend,deoarece a plecat joi si s-a intors luni.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Dec. 2013
Aveti in vedere prevederile HG nr. 1860/2006 privind drepturile ºi obligaþiile personalului autoritãþilor ºi instituþiilor publice pe perioada delegãrii ºi detaºãrii în altã localitate, precum ºi în cazul deplasãrii, în cadrul localitãþii, în interesul serviciului. "Art. 4. Persoana aflatã în delegare trebuie sã-ºi desfãºoare activitatea în cadrul programului normal de lucru al unitãþii la care se efectueazã delegarea. Pe timpul delegãrii nu se pot plãti ore suplimentare. Art. 5. Persoana aflatã în delegare care, pentru realizarea sarcinilor rezultate din obiectivele delegãrii, a desfãºurat activitate peste durata normalã de lucru sau într-una din zilele de repaus sãptãmânal sau sãrbãtoare legalã, confirmatã de unitatea la care s-a efectuat delegarea, beneficiazã, cu aprobarea conducerii unitãþii, de timp liber în compensare, potrivit reglementãrilor legale."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x