Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitate si calcul impozit tichete cadou

In ceea ce priveste regimul fiscal al tichetelor cadou care este diferenta intre tichetele acordate salariatilor si cele distribuite catre alte persoane in cadrul unei campanii de promovare?
Cele pentru salariati sunt deductibile in limita a 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile, iar in cele acordate in scop de marketing sunt integral deductibile?Impozitul pentru acestea din urma se calculeaza dupa metoda sutei majorate sau aplicandu-se cota de 16%?
Va multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 29 Nov. 2013
1. tichetele acordate salariatilor Conform prevederilor din Codul fiscal, cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaþilor, cu ocazia Paºtelui, zilei de 1 iunie, Crãciunului ºi a sãrbãtorilor similare ale altor culte religioase, precum ºi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, sunt deductibile în limita sumei de 150 lei. Tichetele cadou acordate, care depãºesc 150 lei precum ºi cadourile oferite cu alte ocazii sunt venituri asimilare veniturilor salariale si sunt supuse impozitului pe venit ºi a contribuþiilor sociale obligatorii. 2. cheltuielille efectuate pt promovarea produselor societatii: Aceste cheltuieli de publicitate sunt deductibile conform art.21 alin.2 lit. d) din Cod Fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Nov. 2013
Si impozitul pentru tichetele cadou distribuite in campanii de promovare cum se calculeaza?Mai este valabila oferta sutei majorate?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x